Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Woordenlijst

UV

Gepost : 2008-01-23 21:12
Ultra Violet. Een (voor het mens onzichtbare) kleur licht die in normaal omgevingslicht voorkomt. Digitale sensoren (CMOS en CCD) zijn redelijk ongevoelig voor UV licht, maar film is een stuk gevoeliger voor deze vorm van (ongewenst) licht.

U kunt zich tegen ongewenst UV licht op de sensor of film weren door gebruik te maken van een UV filter.

Meer informatie hierover vindt u in ons workshop . . . lees verder.

UD-glas

Gepost : 2007-02-18 20:50
CANON:
Fluorietlenzen zijn extreem duur door de hoge productiekosten van synthetische fluorietkristallen. Met de komst van UD-glas (Ultra low Dispersion), in de tweede helft van de jaren zeventig, werd een oplossing voor dat probleem gevonden en ging opnieuw een wens van lensontwerpers in vervulling. Dit speciale optische glas beschikt namelijk over kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van fluoriet, maar kan tegen lagere kosten worden gepr . . . lees verder.

USB

Gepost : 2006-03-12 15:30
(Universal Serial Bus) Bekende standaard aansluiting van randapparatuur (hardware) op een PC of een andere computer. Het is tervervanging van de parallelle en serieele poorten van de PC.
De voordelen hier van zijn dat de dataoverdracht veel sneller is en je de pc of computer niet opnieuw hoeft op te starten, en het mogelijk is meerdere apparaten tegelijk aan kan sluiten. . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Index
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?