Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Woordenlijst

Patroon meting

Gepost : 2008-02-24 03:56
Bepaalde vorm van belichtingsmeting de gelijk staat aan matrix meting.

Zie Matrix meting . . . lees verder.

PMA

Gepost : 2007-03-22 11:45
Photo Marketing Association,
internationale organisatie van fotovakzaken. Organiseert elk jaar in februari een grote fotografiebeurs in de Verenigde Staten. . . . lees verder.

PIM

Gepost : 2007-03-22 11:44
Print Image Matching -technologie.
Ontwikkeld door Epson voor een zeer getrouwe kleurweergave op digitale fotoafdrukken. Informatie over de kleurschaal en andere relevante informatie (zoals lichtwaarden, kleurverzadiging, kleurbalans, contrast enz.) wordt opgeslagen in het Exif-bestand en kan tijdens het afdrukken worden gebruikt door met PIM compatibele printers. . . . lees verder.

Patch

Gepost : 2007-03-22 11:43
Een stukje programmacode dat in een bestaand programma kan worden opgenomen om een bug te corrigeren. (Bug-Fix) . . . lees verder.

Parallaxfout

Gepost : 2007-03-22 11:43
Wanneer de scène die door de zoeker wordt gezien niet overeenkomt met het beeld dat door de lens wordt vastgelegd als gevolg van verschillende opnameposities. Bij het maken van close-ups kan deze fout resulteren in een onjuiste kadering van de opname. Bepaalde camera's zijn uitgerust met een zoeker die is voorzien van correctietekens om dit te voorkomen, en bij andere camera's wordt deze parallaxfout automatisch gecompenseerd. Bij digi . . . lees verder.

Pixel

Gepost : 2006-03-12 15:30
PICture ELement: verwijst naar elk lichtgevoelig element van de CCD of CMOS, of elk van de punten waaruit de afbeelding bestaat die op het scherm of papier verschijnt. . . . lees verder.

PictBridge

Gepost : 2006-03-12 15:30
PictBridge is een afgesproken standaard van de CIPA (Camera and Imaging Products Association) voor het afdrukken van afbeeldingen zonder tussenkomst van een computer. Hierdoor is het mogelijk foto's af te drukken op een printer door de camera er rechtstreeks mee te laten communiceren, dit gebeurt via een USB kabel of via Bluetooth (draadloos) via het Picture Transfer Protocol (PTP)0a356.jpg . . . lees verder.

PTP

Gepost : 2006-03-12 15:30
PTP staat voor Picture Transfer Protocol en is ontwikkeld door de IIIA (International Imaging Industry Association) als norm om afbeeldingsbestanden te verzenden van een camera naar bijvoorbeeld een printer over een USB aansluiting. Vaak moet een camera van de PC stand worden overgezet naar de PTP stand als men hem rechtstreeks op de printer wil aansluiten middels een USB connectie. De camera krijgt er dan vaak een menu bij waarin alle pri . . . lees verder.

Primelens

Gepost : 2006-03-12 15:30
Een Prime lens (spreek uit praim) is een lens met een vast brandpuntsafstand. De naam Prime komt eigenlijk van het latijnse “Prima Hora” wat het eerste uur betekend. Dit is een vastgestelde gebedstijd die vroeger in veel kloosters gebruikt werd. De overeenkomst met de Prime lens is dat deze lens dus een vastgesteld brandpuntsafstand heeft. De tegenhanger van de prime lens is de zoom lens. . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Index
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?