Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Woordenlijst

Enkelvoudige AF

Gepost : 2007-01-23 21:24
Enkelvoudige scherpstelling. Een manier van scherpstellen die standaard wordt gebruikt bij digitale spiegelreflex camera's. In deze stand zoekt de camera naar een scherp punt en wanneer deze is gevonden wordt deze vastgehouden zolang de ontspan knop van de camera half ingedrukt blijft.

De camera zal pas opnieuw proberen scherp te stellen wanneer de ontspan knop wordt losgelaten en weer opnieuw wordt ingedrukt. . . . lees verder.

EV

Gepost : 2006-06-29 10:00
Evaluation Value (Evaluatie waarde)

Compensatie voor belichting

Een systeem waarbij 'afstemming' of het toevoegen of verwijderen van evaluatiewaarden (EV) voor een bepaalde afbeelding is toegestaan. Compensatie houdt in dat wordt bepaald of de meterregistratie onder- of overbelichting tot gevolg heeft en of de fout moet worden gecorrigeerd. Bij deze methode worden details in donkere gebieden benadrukt en de lichtintensiteit in l . . . lees verder.

EXIF

Gepost : 2006-03-12 15:30
EXIF is de afkorting voor Exchangeable Image file Format en is niets meer dan een afspraak over de structuur van een database.
Als u een foto maakt met een digitale camera zal deze automatisch belangrijke gegevens in het bestand voor u opslaan. Om er voor te zorgen dat elk foto programma die gegevens kan uitlezen is het wel makkelijk als iedere camera dezelfde taal spreekt, daarom is er een afspraak gemaakt hoe die data in het bestand moet worde . . . lees verder.

EX

Gepost : 2006-03-12 15:30
Sigma Lenzen met het EX logo hebben een betere optische en mechanische bouw dan andere Sigma lenzen zonder EX logo. EX lenzen zijn dan ook bedoeld voor de meer professionele gebruiker. . . . lees verder.

ED

Gepost : 2006-03-12 15:30
Nikon ED (Extra-Low Dispersion) is een glas dat geproduceerd is om lenzen superieur scherpte te geven en kleur te corrigeren door chromatische aberratie te minimaliseren. . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Index
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?