Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Review
Een van de leuke manieren om Strobist fotografie nog leuker te maken, is door het gebruik van gekleurde filters. Deze filters zijn in vele soorten en maten te krijgen, en meestal zijn ze ook nog eens heel erg duur. Zo niet de filters van Halcyon, die goed en vooral goedkoop zijn.

Van Halcyon ontvingen wij op de Strobist dag in Apeldoorn een setje kleur correctie filters om er een test over te schrijven. Deze filters bevielen ons zeer goed, maar hoe laat ik nu zien op de website dat de correctiefilters het goed doen. Het leuke van deze filters is namelijk dat wanneer je ze goed gebruikt, je niet meer ziet dat er flitslicht gebruikt is. U moet dus van mij aannemen dat ze goed zijn.

Toen wij de website van Halcyon er op na sloegen, kwamen we er al snel achter dat dit bedrijf nog veel meer leuke filters en accessoires verkoopt. Om te beginnen hebben ze hele mooie effect kleurenfilters en aangezien ik die zelf nogal veel gebruik, vond ik dat erg interessant om die eens aan een test te onderwerpen. Bovendien kon ik op deze manier ook iets anders testen, namelijk hoe snel men bij de webwinkel van dit bedrijf op mijn bestelling zou reageren.

Afgelopen dinsdagavond rond een uur of 8 bestelde ik daarom de filters bij Halcyon en nog geen uur later had ik al drie mailtjes van het bedrijf ontvangen. Het eerste mailtje bevestigde mijn bestelling, in de tweede stond dat deze verwerkt werd en de derde vertelde dat de bestelling was verzonden. Uiteraard was de verwerking niet meer op tijd om de volgende dag mijn filters al te ontvangen, maar de dag daarna was het dan zover, er lag een klein pakje op mij te wachten met daarin mijn filters.

De filters werden geleverd zonder klittenband rondjes, maar de rondjes werden wel los meegeleverd, dus die moest ik er zelf nog even opplakken. Ik had ook twee stroken van één meter met dubbelzijdig klittenband gekocht zodat ik de filters gemakkelijk aan mijn flitser kon bevestigen dus na het plakken van 60 rondjes, kon ik de filters gaan gebruiken.

Tegen een zwarte achtergrond heb ik vervolgens de verschillende kleuren geflitst met één SB-900 flitser. Vervolgens heb ik de opstelling op de foto genomen zodat ik bij elke kleur ook de opstelling kan laten zien.

Het gekleurde vlak voor de flitsers is de kleur zoals die op zwart papier geprojecteerd werd. Hierbij heb ik de camera ingesteld op een witbalans waarde van 5500 Kelvin en de kleuren die je op de foto ziet zijn een 100% crop van het midden van de foto. De korrel die je ziet is dus ook werkelijk de structuur van de zwarte papierrol die als achtergrond dient. Wil je meer weten over het fotograferen tegen een zwarte achtergrond om alle kleuren van de regenboog te kunnen maken, klik dan hier.

Losse klittenband rondjes en dubbelzijdige klittenband
Bij de filters had ik zoals gezegd ook nog extra klittenband rondjes en dubbelzijdig klittenband gekocht. De rondjes zijn werkelijk zeer goed, maar het dubbelzijdige klittenband (ene kant harig, andere kant ruw) is toch in de praktijk minder bruikbaar dan gedacht. Omdat dit klittenband niet stroef is, wil het niet goed rond de flitser blijven zitten, in tegenstelling tot de speedstrap van Honl, die perfect om de flitser blijft zitten, maar wel een factor 8x duurder is.

Om de filters op te bergen levert Halcyon een keurig plastic bewaardoos, maar die vind ik persoonlijk helemaal niks. Ik hou wat dat betreft toch meer van zachte oplossingen zoals de andere merken die aanbieden. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk en voor het geld hoeft u het niet te laten om hem te proberen.

Conclusie
Al met al vinden we de filters van Halcyon, zowel de effect filters als de kleur correctie filters erg goed. De service van dit jonge Friese bedrijf is ook perfect en de levering is erg snel. De dubbelzijdige klittenband werkt, maar is lang niet zo goed als de Honl Speedstrap die veel beter om de flitser blijft zitten. Het tasje van Halcyon om de filters in te bewaren vind ik zelf niet zo geweldig, dit in tegenstelling tot het plastic zakje dat standaard wordt meegeleverd door Halcyon, want dat is gewoon super.

Voor veel meer nieuws over strobist fotografie bezoekt u de speciale Strobist-Info website van dSLR Media

Vind u deze informatie handig, deel het dan via Twitter.

Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelReacties van anderen
Maik | Fastkids.nl (2591 dagen geleden.)
Afgelopen vrijdag besteld, geld overgemaakt, gister was het geld nog niet bekend. Na controle bleek een foutje te staan in zijn bevestigings mail. Het geld had ik nu overgeschreven naar zijn prive rekening. Echter geen probleem: Hij heeft de bestelling direct opgestuurd met extra gratis tasje! Dus top service!

Jeroen Zelle | Fotoshoot op locatie.nl (2600 dagen geleden.)
Afgelopen weekend besteld. Zondagavond reactie terug van hun. En vandaag binnengekregen! Ze hebben speciaal ook een set voor me gemaakt met 30x30cm filters voor mijn studio flitser. Goed verpakt, alles netjes gelabeld. Top!

KIOMFOTO (2601 dagen geleden.)
Ik heb zo net binnen, de correctie- en de kleurenfilters. Inderdaad mooi verpakt in het plasticzakje en zeker niet duur. Snel geleverd en heeeeel erg bruikbaar. Rob

Uw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 10 + 1 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken

Laatste Reviews
♦ Sony RX100M3 Hands-on Review.
♦ Boekbespreking Zwart- witfotografie door Eduard de Kam
♦ Sigma DP1 Merrill review
♦ Dubbeltest Godox PB820 batterij en Rogue 3-in-1 honeycomb grid (incl Video)
♦ Getest: HabbyCam SD Camera Brace, het voordelige alternatief
♦ Strobist fotografie filters van Halcyon getest
♦ Gebruikerstest Pentax K-5 (incl video van de menu structuur)
♦ Sony Alpha 580 review (inclusief Video)
♦ Sony NEX-VG10E videocamera getest
♦ Concerten fotograferen met de Ricoh GXR + P10 lens module
Zie ook . . .
♦ Sony RX100M3 Hands-on Review.
♦ Boekbespreking Zwart- witfotografie door Eduard de Kam
♦ Sigma DP1 Merrill review
♦ Dubbeltest Godox PB820 batterij en Rogue 3-in-1 honeycomb grid (incl Video)
♦ Getest: HabbyCam SD Camera Brace, het voordelige alternatief
♦ Strobist fotografie filters van Halcyon getest
♦ Gebruikerstest Pentax K-5 (incl video van de menu structuur)
♦ Sony Alpha 580 review (inclusief Video)
♦ Sony NEX-VG10E videocamera getest
♦ Concerten fotograferen met de Ricoh GXR + P10 lens module
Review Archief
Augustus 2014,   April 2014,   Oktober 2012,   Mei 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Januari 2009,   December 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,  
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?