Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Gadgets

Foto uitdaging, maak een zelfportret

Gepost : 2010-03-22 23:21
Alweer een tijdje geleden gaf ik een training in strobist fotografie bij een fotoclub en toen vroeg iemand mij wanneer deze stijl goed te gebruiken is. We kregen het over alle mogelijkheden en toen kwam ook het zelfportret ter spraken omdat dit een komende opdracht binnen die fotoclub was.

Gaande weg ging het niet meer over strobist fotografie, maar over de vraag waar een zelfportret aan moest voldoen. Ik gaf mijn mening, die luid dat een portret iemands karakter met uitbeelden. Voor een zelfportret vind ik dat dit niet minder geldt, dus ook daar moeten elementen in de vinden zijn die duidelijk maken wat voor persoon iemand is.

Toen iemand mij vroeg hoe ik mijzelf zou portretteren bedacht ik mij dat dit ook een leuke foto opdracht voor SpiegelreflexMagazine zou zijn. Zelf ben ik een liefhebber van whisky, dus een portret met de kenmerken van mijn karakter moest daar mee te maken hebben, zo vond ik.

Herkenbare elementen versterken
Een van de regels van een krachtig portret is dat je de kenmerken van de geportretteerde versterkt door ze uit te buiten. Ik ben brildragend, dus een portret van mij moet elementen van mijn bril bevatten. Gewoon op mijn neus versterk ik die eigenschap niet, maar met de bril in mijn hand versterk ik dit uiterlijke kenmerk juist heel erg, en dat was precies de bedoeling.

Jullie zelfportretten
Wie durft deze uitdaging aan en stuurt ook een mooi zelfportret in. Met de camera in de hand of vanaf een statief. Met een pen in de hand omdat u schrijver bent, of juist een camera omdat... Nou ja, dat ligt voor de hand.

Ik ben reuze benieuwd wat voor portretten er in het album terecht komen. Iedereen kan op de foto's reageren dus daar leren we allemaal weer veel van. Wilt u een eigen foto uploaden, dan kan dat hier. Kies als categorie uiteraard voor zelfportret zodat iedereen de foto's kan bekijken. Bekijken wat anderen hebben ingezonden kan hier. Voorlopig heb ik alvast een foto in het album gezet.


Leuke uitdaging? Laat het zoveel mogelijk mensen weten.
Gebruik de twitter link hieronder om dit artikel door te twitteren.

Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelUw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 3 + 7 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken

Laatste Gadget nieuws
♦ Nieuwe boeken van Easy Computing in de reeks "Digitale Fotografie"
♦ Fotolijstje met ingebouwde printer
♦ 2e monitor voor onderweg
♦ Joby versterkt de Gorillapod lijn met de Gorillapod Focus
♦ TTL gestuurde macroflitser van Metz, Mecablitz 15 MS-1 digital
♦ SLR Polsband van Op/Tech USA
♦ Nieuwe tassen van Lowe Pro voor de enthousiaste fotograaf
♦ Onderwater camera / telefoon / televisie
♦ 3 nieuwe Eye-Fi geheugenkaarten voor foto's over WiFi netwerken
♦ Alarmklok met stemopname functie en fotolijstje
Zie ook . . .
Gadgets Archief
April 2009,   Januari 2009,   Oktober 2008,   September 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   November 2007,   November 2006,  
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?